Cloudgebaseerde diensten, waarom is het interessant?

Cloud-gebaseerde diensten zijn ideaal voor bedrijven die een groeiende of fluctuerende bandbreedte nodig hebben. Naarmate je behoefte groeit is het gemakkelijk je cloud capaciteit op te schalen, op basis van externe servers van de cloud-leverancier.

Evenzo, als je nodig hebt om weer wat terug te schakelen is ook in die flexibiliteit voorzien. Dit niveau van flexibiliteit kan bedrijven een groot concurrentievoordeel geven. Het is niet verwonderlijk dat CIO’s en IT-directeuren ‘operationele flexibiliteit’ zien als de belangrijkste reden voor cloud-adoptie.

Is het uitbesteding van niet-kerntaken onderdeel van uw bedrijfsstrategie? De cloud is het hoogste niveau van IT ‘ontzorgen’: heldere functionaliteit tegen een vaste prijs per maand. Hierbij zien we vaak dat eerst de meer generieke applicaties zoals e-mail naar de cloud worden gemigreerd.

De schoonheid van cloud computing is dat de servers off-premise zijn, uit het zicht en uit je zorgen. Leveranciers zorgen voor ze en implementeren regelmatige software-updates – inclusief beveiligingsupdates – zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het verspillen van tijd of het operationeel houden van het systeem zelf. Zodat je je kunt concentreren op de dingen die er toe doen, zoals de groei van je bedrijf.

De cloud is sneller

De business verwacht telkens snellere reactie vanuit de IT afdeling. Wanneer bijvoorbeeld de sales organisatie met een CRM applicatie wil gaan werken, willen ze liefst met een paar weken live. Haalt de IT organisatie dat niet, dan vormen cloud oplossingen een snel te implementeren alternatief. Bezoek daarom Felloo.nl.